START   |   TEAM   |   SPONSORER   |   RESULTATER   |   MEDIA   |   TERMINLISTE   |   LINKER   |   ARKIV   |   KONTAKT   |   FACEBOOK

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  JACOBSEN MOTORSPORT  
 

Del på Facebook    Lik på Facebook

 
     
 

Tilbake til nyheter

29.08.2021, oppdatert 30.08.2021

 

Årets andre NM-seier og økt NM-ledelse

 

 

 

 

Denne helgen har Jonas Dalseth Jacobsen og resten av Jacobsen Motorsport deltatt i den fjerde av årets fem NM-runder. Helgens NM-runde har gått av stabelen på Fuglehaugen hos NMK Gol, som for første gang arrangerte NM-runde på sin nye banetrasé. Dermed var det knyttet stor spenning til hvem av supernasjonal klasse 4-deltakerne som ville "knekke koden" og finne farten først.

Jonas startet det hele med å sette raskeste tid på trening lørdag morgen, før det ble en andretid i første omgang. 

- Det er sjelden jeg er skikkelig svett etter å ha kjørt rallycross, men det ble jeg etter hvert heat i helgen. Dette er en svært krevende bane, hvor man virkelig må jobbe for å finne flyten. Det er veldig morsomt, sier Jonas. 

Fant farten - kjørte på stor stein

Og det er ingen tvil om at Jonas fant flyten, for i andre omgang var han raskest av samtlige deltakere i klassen. I tredje omgang lå Jonas også an til å sette bestetid, før en merkelig situasjon fant sted: Jonas ledet med et halvt sekund på bestetiden ut på siste runde, men i alternativsporet lå en stor stein som hadde kommet ut i banen i løpet av heatet. 

Jonas kunne ikke unngå å kjøre over denne steinen, noe som både gikk ut over tiden og bilen: Emil Sivesind passerte dermed Jonas mens Harstad-væringen var i alternativsporet, og Jonas kom dermed over mål som andremann, og klokket inn tredje beste tid. 

- Det ble store skader i gulvet, i tillegg til blant annet både mellomaksel, travers og stabilisatorstag-hylse. I tillegg ble eksosen skadet - noe som skapte problemer i fjerde omgang. Utrolig frustrerende å gå fra en sannsynlig bestetid til tredjetid, sier Jonas. 

Fjerde innledende omgang ble kjørt søndag, og Jonas og Fredrik Ågedal knivet om ledelsen inn i første sving. Jonas hadde ytterspor - og prøvde å holde dette rundt svingen. 

- Jeg tok en sjanse, men det var svært glatt med mye grus på asfalten. Dermed raste jeg bakover i feltet, og i mye trafikk var mulighetene til å kjøre inn til en god tid borte. På toppen av det hele løsnet eksospotta som en følgesskade fra omgangen før, noe som gjorde at jeg ikke hadde full effekt, forklarer Jonas.

Seier i A-finalen

Etter at fjerde omgang ble strøket, var Jonas nest best etter de innledende omgangene, bak Fredrik Ågedal og foran Emil Sivesind - de to tøffeste konkurrentene i NM-sammendraget. De var alle tre direkte kvalifisert til A-finalen, som skulle bli en thriller. 

Som i fjerde omgang var Fredrik og Jonas omtrent likt ned til første sving, men Fredrik hadde innerspor og kom først ut av svingen. Jonas hadde imidlertid stor fart, og lå helt på bakfangeren til Fredrik. I samme sving på neste runde smatt Jonas forbi Fredrik og overtok ledelsen. 

Etter dette reiste Jonas fra resten av feltet, og kunne kjøre over mål som vinner av den fjerde NM-runden. 

- Dette var utrolig deilig, endelig klaffet det. Det har vært litt stang ut i helga, så å komme først i finalen var både viktig og deilig, sier Jonas. 

Dermed vant Jonas sin andre NM-runde i år av fire mulige. I tillegg til å vinne finalen, økte Jonas ledelsen i NM-sammendraget. Uoffisielt leder Jonas NM med 115 poeng, foran Fredrik Ågedal og Emil Sivesind, som begge har 110 poeng. Det er mulig å plukke 43 NM-poeng i løpet av én NM-runde. 

NM-finalen går av stabelen på Flisa om kun 2 uker.

- Tusen takk til alle som er med å bidrar, sponsorer
og samarbeidspartnere. Dere er grunnen til at vi
kan være med å knive om NM-gullet, avslutter en
takknemlig Jonas Dalseth Jacobsen.


NM sammendrag - Supernasjonal klasse 4 etter 4 runder
 

  Fører:   Klubb:   Bilmerke:

Poeng:

 Jonas Dalseth Jacobsen  NMK Hålogaland  VW Polo 148
 Emil Sivesund  NMK Krabyskogen  Audi A1 140
 Fredrik Ågedal   NMK Konsmo  BMW M3 109
 Robin Rørvik  NMK Aremark  Volvo S40   89
 Herbjørn Haug  KNA Solør MSP  Mercedes   82

 

 

Følg oss på Facebook

 

 


 

 

 Følg oss på Facebook

Tilbake til nyheter

 


Gå til toppen