START   |   TEAM   |   SPONSORER   |   RESULTATER   |   MEDIA   |   TERMINLISTE   |   LINKER   |   ARKIV   |   KONTAKT   |   FACEBOOK

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  JACOBSEN MOTORSPORT  
 

Del på Facebook    Lik på Facebook

 
     
 

Tilbake til nyheter

26.07.2021, oppdatert 26.07.2021

Andreplass i årets andre NM-runde

 

 

I en stekende varme har den andre NM-runden av fem gått av stabelen hos NMK Grenland på Grenland Motorsport Senter i helgen. Dette er en bane hvor Jonas Dalseth Jacobsen og resten av Jacobsen Motorsport har levert svært gode resultater tidligere, og også denne gangen begynte det bra.

 

Satte bestetid

- Jonas satte bestetid av samtlige deltakere i supernasjonal klasse 4 under lørdagens trening i sin Volkswagen Polo. Deretter noterte Harstadværingen seg for to tredjetider i første og andre omgang.

 

Svært jevnt i toppen
- Det er svært jevnt i toppen, samtidig som jeg kjente at jeg hadde mer å gå på. Vi har derfor gjort en del justeringer på bilen i løpet av helgen for å se om vi kunne finne enda litt mer fart, sier Jonas.
Og det ga resultater – i den tredje omgangen tok Jonas starten og var først inn i andre sving.


- Det lovet veldig godt, men dessverre bremset jeg motorstopp på bilen inn i svingen grunnet at banen hadde blitt vannet før mitt heat, noe som resulterte i en snurring. Det ble derfor ingen god tid i denne omgangen, noe som naturligvis var veldig ergerlig, sier Jonas.

 


 

Utrolig jevnt
I den fjerde og siste innledende omgangen får deltakerne med henholdsvis første-, andre- og tredje beste tid - tre, to og ett NM-poeng. Dermed er det spesielt viktig å være blant de tre beste førerne i denne omgangen.

 

- Hele helgen har kun ti- og hundredeler skilt Jonas og de to konkurrentene Fredrik Ågedal og Emil Sivesind, som er de tre førerne som har kjempet i toppen i denne klassen. Den fjerde omgangen vant Fredrik foran Emil og Jonas - og kun smått utrolige 3 tideler skilte de tre etter tre runder.


- Jeg hadde veldig fin flyt, men gjorde en liten feil i en sving, og med så tøff konkurranse betydde det to plasser ned på lista. Samtidig fikk jeg en skade på tannastanga som gjorde at jeg "safet" litt, sier Jonas.

 

 

Fornøyd
Jonas ble dermed nummer tre sammenlagt etter de innledende omgangene, og plukket med seg verdifulle NM-poeng.
Med så jevne tider var det duket for en svært spennende A-finale.

 

- Jonas fikk en god start, og fightet om andreplassen da han fra ytterspor kjørte i alternativsporet på første runden.
Det var et smart trekk, for på de neste rundene plukket han konkurrentene én etter én, helt til han ble liggende i litt trafikk bak en bil som ikke hadde vært i alternativsporet.
Da benyttet Fredrik som ledet muligheten til å kjøre inn i alternativsporet, og da han kom ut var det helt likt mellom han og Jonas.


- Jeg hadde yttersving - og valgte derfor å legge meg inn som nummer to i stedet for å prøve en risikabel forbikjøring på yttersiden. På grunn av den skadede tannstangen ble styringen verre i løpet av finalen, så det var viktig å berge 2. plassen og hente de verdifulle NM-poengene, sier rallycrossveteranen, som dermed kom i mål som nummer to.

 

 

Raskeste rundetid i finalen

Jonas kjørte for øvrig inn til raskeste rundetid i finalen - hele 0,8 sekunder raskere enn nestemann.


- Det er veldig godt å ta med seg, og det gir selvtillit videre i sesongen å se at når vi møtes i en finale, så er jeg raskest, sier Jonas.
Siden Fredrik, som for øvrig kjører Jonas sin gamle bil, ikke kjørte den første NM-runden, fighter Jonas først og fremst med Emil Sivesind om NM-gullet.


- Dette har vært en helg med litt stang ut for vår del. Men vi har fått testet litt forskjellig oppsett og innstillinger på bilen, og vi blir bedre og bedre kjent med den. En andreplass er vi derfor fornøyde med etter denne helgen, sier Jonas.

 

Et spennende mesterskap

Etter våre uoffisielle beregninger leder nå Sivesind, som ble nummer tre i løpet, NM med ett poeng foran Jonas.


- Det er svært små marginer som skiller, og det er slik det skal være. Det smaker alltid best å vinne når det er hard konkurranse, og vi ser veldig frem til neste NM-runde, sier Jonas.

 

Neste NM-runde på Momarken
Den neste og tredje NM-runden kjøres på Momarken hos Indre Østfold Motorsport 14. og 15. august.


- Nå blir det ferie hvor skal bilen få litt stell og ny tannstang, før vi er klare for å fighte om nye NM-poeng, sier Jonas.


- Tusen takk til alle sponsorer og samarbeidspartnere som er med på rallycross-satsingen vår. Uten dere hadde det ikke blitt noen kjøring, avslutter han.

 Takker sponsorer og støttespillere
- Korona-pandemien har vært krevende for mange, og derfor setter jeg og teamet ekstra pris på våre sponsorer og samarbeidspartnere som stiller opp.

 

 

 

Vi er veldig takknemlige for at våre sponsorer og motorsports-venner stiller opp og støtter oss - og det er en svært viktig bidragsyter til at vi kan konkurrere på så høyt nivå som vi gjør, understreker Jonas.
Teamet vil oppdatere hvordan det går underveis i løpet på lørdag på Facebook-siden Jacobsen Motorsport,
FØLG MED på Facebook
 Følg oss på Facebook

Tilbake til nyheter

 


Gå til toppen