START   |   TEAM   |   SPONSORER   |   RESULTATER   |   MEDIA   |   TERMINLISTE   |   LINKER   |   ARKIV   |   KONTAKT   |   FACEBOOK

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  JACOBSEN MOTORSPORT  
 

Del på Facebook    Lik på Facebook

 
     
 

Tilbake til nyheter

20.06.2021, oppdatert 20.06.2021

 

Seier i første NM-runde

 

Lørdag gikk første runde i NM Rallycross av stabelen på
Gardermoen, og Jonas Dalseth Jacobsen var på plass for
å forsvare NM-gullet fra i fjor i sin VW Polo.

 

- Det ekstra gøy når det klaffer, sier Jonas.

 

 3. tid i første omgang
Det hele startet med 3. tid i første omgang lørdag, etter at Jonas kom som nummer to ut av start, og ble liggende i trafikk.
- Gardermoen er en bane hvor det er veldig vanskelig å kjøre forbi, og derfor blir starten ekstra viktig. I første omgang ble jeg liggende bak å stange, og kom meg ikke forbi på det sleipe føret, sier Jonas.

 

Bestetid i andre omgang

I andre omgang gikk det imidlertid bedre. Da tok Jonas starten, reiste fra konkurrentene, og kunne notere årets første bestetid.
- Det er hard konkurranse i år med noen rutinerte førere, og noen nye som har tatt steget opp i supernasjonal klasse 4. Da er det ekstra gøy når det klaffer, sier Jonas.
 

Taktisk klok kjøring - tross uhell

Tredje omgang ble det en ny tredjetid, og dermed var Jonas nummer to etter de tre innledende omgangene, og hadde andre startspor i finalen.
Dette ble en tøff batalje, hvor Jonas fightet med to andre biler ut av start. Han valgte å kjøre rett i Joker-sporet, noe som skulle vise seg å være en taktisk genistrek: Jonas kjørte fortest av alle, og plukket konkurrentene én etter én etter hvert som de kjørte inn i Jokeren.
I siste sving, når Jonas hadde en solid ledelse, skjedde imidlertid det som ikke skal skje: Traversen foran, som både motor og forstilling er festet til, knakk, og det samme gjorde venstre bærebru. Dermed ble bilen nesten helt uhåndterlig, ettersom framhjulene pekte i hver sin retning. Jonas mistet bortimot all fremdrift, og ble forbikjørt av Emil Sivesind.

 

1. plass - men ikke måten jeg ønsker å vinne på
Jonas klarte likevel å nærmest liste bilen over målstreken som andremann. Så viste deg seg at Sivesind etter målgang fikk 3 sek. tidsstraff for en hendelse med en annen konkurrent, noe som gjorde at Jonas likevel havnet på toppen av resultatlisten.


- Dette er naturligvis ikke måten jeg ønsker å vinne billøp på, men det ble slik denne gangen.

 

Det ble NM-ledelse etter første NM-runde
Naturligvis ikke måten jeg ønsker å vinne på - men vi tar med oss de poengene vi kan få, sier Jonas.
Nå skal bilen gås over før neste NM-runde i Skien 24. og 25. juli.
- Ny travers må lages, slik at dette ikke skjer igjen. I tillegg slet jeg med startene denne helgen, så det er noe vi må jobbe med fremover, sier Jonas.
Uoffisielt leder Harstad-væringen nå Norgesmesterskapet i Rallycross Supernasjonal klasse 4 etter den første NM-runden.

Den offisielle poengstillingen blir ikke klar før litt ut i neste uke.

 

Takker sponsorer og bidragsytere

- Det er deilig å starte sesongen med NM-ledelse, og slik gi litt tilbake til alle sponsorer og samarbeidspartnere.

Tusen takk for at dere er med på laget, sier Jonas.

 

 

 


 

Vi er veldig takknemlige for at våre sponsorer og motorsports-venner stiller opp og støtter oss - og det er en svært viktig bidragsyter til at vi kan konkurrere på så høyt nivå som vi gjør, understreker Jonas.
FØLG MED på Facebook
 Følg oss på Facebook

Tilbake til nyheter

 


Gå til toppen