START   |   TEAM   |   SPONSORER   |   RESULTATER   |   MEDIA   |   TERMINLISTE   |   LINKER   |   ARKIV   |   KONTAKT   |   FACEBOOK

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  JACOBSEN MOTORSPORT
HENNING SOLBERG OM JONAS
 
 

Del på Facebook    Lik på Facebook

 
     
 

Tilbake til nyheter

26.09.2017, oppdatert 28.10.2017

 

HENNING SOLBERG OM JONAS

 

 

Storskryt fra rally-profilen Henning Solberg:

 

 

Uttalelsen kommer etter at Jonas hentet hjem NM-tittelen i rallycross under finalerunden i Skien denne helga. Det er bare å gratulere Jonas med dette, jeg har fått rapporter gjennom Henning Isdal (motorsport-nestor, red. anm.).

 

Og av det som jeg har sett på tv, så mener jeg at dette er en meget spennende mann for framtida, sier Solberg, før han villig forklarer videre: Å klare dette gjennom å ha base i Harstad gjør ikke prestasjonen mindre, sier Solberg.

 

Rådes til å satse
på Supercars

Henning Solberg har selv to NM-sølv å
skilte med fra rallycross i sine unge dager
tilbake i 1993 og 1994. Men han har også
bred erfaring med å stå øverst på
NM-podiet. Det har han gjort gjentatte
ganger. Først innenfor bakkeløp, før han
senere hentet fem gull i rally-NM fra 1999
til 2003.

 

– Her snakker vi om amatører. Likevel nedlegger utøverne en stor jobb i et team hvor mange er med på å bidra til resultatet. I tillegg til alle timene som man må nedlegge for å kjempe om denne tittelen, så må man også levere meget god kjøring for å nå til topps, sier Solberg.
Han har følgende råd til Dalseth Jacobsen framover.
– Noen velger jo å bli igjen i klassen hvor man har kjørt for å fortsette jakten på flere gullmedaljer i årene framover. Andre ville kanskje ha søkt etter enda større utfordringer, og satset på nye disipliner. Mitt råd hadde nok vært å klatre opp til supercars-klassen, og heller kjøre løp i den såkalte «Rallycross Nordic»-serien i tillegg til omgangene i Trondheim og på svenske Höljes. Dette er et springbrett i motorsport-verdenen om man ønsker å nå ut. Da handler dette også mye om tv-tid og eksponering. Og fra denne disiplinen vises det kjøring i timesvis på svensk tv, mener Solberg.

 

Flott arrangement i Målselv
Henning Solberg som i flere sesonger har hevdet seg i verdenstoppen i rally, var på startstreken under årets bakkeløp opp til Målselv fjellandsby i regi av KNA Troms. Han legger ikke skjul på at dette er en tur som han gjerne gjentar.

Dette er en vanvittig rå bakke som man ikke finner mange av i Norge. Så sant jeg har en bil til formålet, og det ellers passer inn så tar jeg gjerne turen på nytt, sier Solberg om arrangementet hvor ildsjeler fra Harstad er sentrale i.

 

 

Kilde: opprinnelig tekst: Ivar Hjelvik Harstad Tidende

 

Les: Artikkel fra HT 26.09.2017

 


Følg oss på Facebook

 

Tilbake til nyheter

 


Gå til toppen

 
 

 

 

 

 

 

20©10 - 20©14 Jacobsen Motorsport

Serverdrift/vedlikehold - Nettsidedrift/vedlikehold: WebTeamet.no Svein Tore Kristensen  -  Tilbakemelding: webmaster@jacobsenmotorsport.com