START   |   TEAM   |   SPONSORER   |   RESULTATER   |   MEDIA   |   TERMINLISTE   |   LINKER   |   ARKIV   |   KONTAKT   |   FACEBOOK

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  JACOBSEN MOTORSPORT
ØKTE NM-LEDELSEN
 
 

Del på Facebook    Lik på Facebook

 
     
 

Tilbake til nyheter

20. august 2017

ØKTE NM-LEDELSEN

 

Jonas Dalseth Jacobsen økte ledelsen i NM-sammendraget på sin argeste konkurrent Hans-Jøran Østreng under helgas NM-runde på Melhus i Sør-Trøndelag.

Det hele startet bra da Jonas lørdag kjørte inn til nest beste tid i første omgang. Det var noen regndråper i lufta, noe som gjorde at Jonas måtte kjøre på det sikre.

Da andre omgang ble sparket i gang åpnet himmelen seg for fullt, og regnet høljet ned. Slik skulle det også fortsette resten av helga. Jonas har til tross for sin unge alder allerede rukket å bli en rutinert rallycrossfører, noe han viste da han satte bestetid i andre omgang på en veldig sleip og krevende bane.

I tredje omgang lørdag fulgte Jonas opp den gode kjøringa med nok en nest best tid, og hadde dermed sikret seg sikker plass i søndagens A-finale allerede før siste omgang var kjørt.
Til tross for den gode kjøringa, var ikke alt som det skulle være med bilen. Bilen slapp ut litt blårøyk, og lørdag kveld kunne teamet konstatere at det er en feil som gjør at motoren slipper ut kompresjon. Det ble imidlertid besluttet at Jonas skulle prøve å kjøre 4. omgang, siden de tre beste i denne omgangen blir belønnet med 3, 2 og 1 NM-poeng.

Dessverre ble ikke starten av 4. omgang slik teamet hadde håpet. Jonas kom ut som nummer tre, og valgte da å bryte etter en runde for å spare motoren til finalen, siden håpet om bestetid var ute.
Til tross for at Jonas brøt 4. omgang, sto han på toppen av resultatlista etter de fire innledende omgangene, og tok dermed med seg maksimalt med NM-poeng etter de innledende omganene.

Jonas hadde førstevalg i A-finalen for andre løp på rad, og kom ut fra startplata likt med to andre biler. Dessverre var det en av disse som kjørte på bakskjermen Jonas, noe som resulterte i at han snurret av banen.
Han kom seg i gang igjen, men var naturligvis sist, og langt bak resten av feltet. Men Jonas startet opphentinga, og kom etter seks runder i mål som nummer fire i høljeregnet i Sør-Trøndelag.

- Jeg er litt skuffet, målet var jo naturligvis å komme høyere opp på resultatlista, spesielt med tanke på at jeg ledet etter de innledende omgangene. Når det er sagt så økte vi NM-ledelsen med et par poeng på nærmeste konkurrent, så det tar vi med oss videre, sier Jonas.

Søndag kveld kjører teamet buss og rallycrossbil til Østlandet, før Jonas mandag tar med seg bilen til motorbyggeren i Sverige, slik at han kan få bukt med motorproblemene som har oppstått før den neste NM-runden på Flisa om knappe 14 dager. Dette er den nest siste runden i årets NM.

- I løpet av sommeren har det kommet flere sponsorer til, både firmaer og private, og jeg vil si tusen takk til både gamle og nye sponsorer for at de er med på laget.

Det betyr utrolig mye, avslutter Jonas.

 


 

Terminliste 2017
Følg oss på Facebook

 

Tilbake til nyheter

 


Gå til toppen

 
 

 

 

 

 

 

20©10 - 20©14 Jacobsen Motorsport

Serverdrift/vedlikehold - Nettsidedrift/vedlikehold: WebTeamet.no Svein Tore Kristensen  -  Tilbakemelding: webmaster@jacobsenmotorsport.com