START   |   TEAM   |   SPONSORER   |   RESULTATER   |   MEDIA   |   TERMINLISTE   |   LINKER   |   ARKIV   |   KONTAKT   |   FACEBOOK

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  JACOBSEN MOTORSPORT
UHELDIG I ANDRE NM-RUNDE PÅ VIKEDAL
 
 

Del på Facebook    Lik på Facebook

 
     
 

Tilbake til nyheter

6. juni 2017

UHELDIG I ANDRE NM-RUNDE PÅ VIKEDAL

Jonas krasjet seg fra pallplass i A-finalen

Denne helga ble den andre NM-runden kjørt i Vikedal. Jonas kjørte
knallgodt hele helga, og lå an til andreplass da det verste som
kunne skje inntraff.

Jonas fant fort flyten på den kronglete banen hos NMK Vikedal, og
satte nest beste tid på trening. Deretter fulgte han opp med en
5. tid i den første omgangen i det grå været på Vestlandet.

- Jeg sleit med bremsene, men dette fikk vi justert slik at vi ble
kvitt problemet, kommenterer Jonas. Deretter banket Jonas inn en
2. tid, så fulgte han opp med bestetid i tredje omgang. Dermed
var han nest best sammenlagt, og allerede sikret plass i A-finalen
før den siste innledende om gangen søndag.

I fjerde omgang kjørte han inn til en 6. tid, og dermed hadde han andre startposisjon i A-finalen, like bak fjorårets NM-vinner Hans Jøran Østreng. Og i A-finalen fikk Jonas en god start, og fulgte like bak Østreng. De to la inn et høyt tempo, og parkerte resten av feltet.

Men så skjedde det fatale på nest siste runde. Jonas jaktet på Østreng, men traff autovernet på innsiden av en sving. Deretter ble bilen kastet på tvers over banen, og rett i autovernet på andre siden, hvor den traff med fronten først i høy fart. Det gikk bra med Jonas, men bilen gikk det verre med. Den var ikke kjørbar, og dermed ble Jonas nummer seks.

- Jeg følte jeg hadde god flyt hele helga, og kjørte fort. I A-finalen lå jeg godt an, og var sikret andreplassen. Så det var veldig dumt at krasjen skjedde, sier Jonas.

Bilen er kraftig skadet, og søndag kveld ble den fraktet til Suldal Billakkering, hvor Ernst Harald Holten Leifsen hjelper til med å rette bilen. Den er satt opp i jigg for å rette og sveise på nye rammevanger, samt fikse andre karosseriskader. En donorbil ble hentet søndag kveld, og rammevangene ble skjært ut av denne. Motor og resten av drivlinja i rallycrossbilen virker derimot å ha klart seg.

- Det er helt fantastisk å få slik hjelp, det setter vi veldig stor pris på. Det er mye arbeid med bilen om vi skal rekke å bli klar med bilen til neste NM-runde, men målet er helt klart å rekke det, sier Jonas.

Totalt i NM-sammendraget er Jonas nå nummer 4, men til tross for at han falt to plasser, så er han bare 13 poeng bak Herbjørn Haug, som bevarte sin NM-ledelse. Dermed har det tettet seg til i toppen.

Neste NM-runde går på Dokka hos NMK Fluberg om knappe tre uker, en bane hvor Jonas trives godt. Han vant NM-runden på Dokka i fjor.


Terminliste 2017
Følg oss på Facebook

 

Tilbake til nyheter

 


Gå til toppen

 
 

 

 

 

 

 

20©10 - 20©14 Jacobsen Motorsport

Serverdrift/vedlikehold - Nettsidedrift/vedlikehold: WebTeamet.no Svein Tore Kristensen  -  Tilbakemelding: webmaster@jacobsenmotorsport.com