START   |   TEAM   |   SPONSORER   |   RESULTATER   |   MEDIA   |   TERMINLISTE   |   LINKER   |   ARKIV   |   KONTAKT   |   FACEBOOK

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  JACOBSEN MOTORSPORT
FEMTE NM-RUNDE - JAKTER SEIER OG NM-GULL På MOMARKEN
 
 

Del på Facebook    Lik på Facebook

 
     
 

Tilbake til nyheter

8. september 2016

JAKTER SEIER OG NM-GULL PÅ MOMARKEN

 

 

Mulighetene for å bli Norgesmester
er større enn noen gang

Idag er Jonas og teamet på vei til NM-finalen på Momarken bilbane for å kjøre den siste runden i årets Norgesmesterskap i rallycross som går av stabelen denne helga.

Les: Det ble 3. plass sammenlagt i årets NM

Les: Artikkel fra Harstad Tidende 09.09.2016

Jonas har målet klart, nemlig å ta sin tredje seier på rad, og samtidig sikre seg NM-gullet. Etter å ha vunnet to av fire NM-runder er han nemlig i posisjon til å vinne sammenlagt.

Konkurransen er steinhard og det blir knalltøft. Det er det ingen tvil om men jeg har aldri vært i så god posisjon til å ta gull før som jeg er i år, sier den optimistiske racerbil-sjåføren. Ingenting kommer gratis, sier Dalseth Jacobsen som ikke nødvendigvis kjører for å vinne men for å komme i mål før de to konkurrentene både i heatene og i finalene. Men det er bare en innstilling; flat pedal.

Jonas ligger sammenlagt som nummer tre, fem poeng bak Hans-Jøran Østreng. Mellom de to ligger Henrik Paulsen, som er fire poeng foran Jonas. Dermed er det duket for et skikkelig rotterace i den siste NM-runden. Ambisjonen er naturligvis å klare å ta NM-gullet når jeg er så nærme. Men vi skal prøve å kjøre løpet uten å tenke for mye på NM, og så får vi summere opp poengene når løpet er over, påpeker den lovende BMW-føreren, og legger til at han har nervene under kontroll.

Bilen fungerer og høsten har vært kanonbra. Alt har gått på skinner og mulighetene for å bli norgesmester er større enn noen gang. Forhåpentlig kan vi avslutte det på en god måte lørdag, sier Dalseth Jacobsen.

Etter gull i to løp på rad i høst har Jonas kjørt seg opp og i rygg på lederen. Jonas er nå på tredjeplass NM-finalen; fem poeng bak hjemmefavoritt Hans-Jørgen Østreng. Men Jonas  legger ikke vekt på at førstemann i sammendraget kjører på hjemmebane som mener han kan ha en fordel. Momarken er en bane jeg trives på og liker, jeg vant NM-runden der i fjor i en lavere klasse og bør derfor ha gode forutsetninger. Det er en rask bane, samtidig som den er utfordrende, sier Jonas.

På en måte er jeg allerede fornøyd med sesongen, men ingenting annet enn gull gjelder, understreker han. Marginene er små i rallycross. Flaks eller uflaks og tilfeldigheter rår, og mer enn fører skal ha dagen. Også teamet må fungere.

Dalseth Jacobsen har et støtteapparat bestående av de fire mekanikerne Per Børre Jacobsen, Gunnar Anker Olsen, Stian Blindheim og Børge Rinaldo, samt ytterligere tre medhjelpere. Jobben disse gjør er utrolig viktig. Bilen trenger bare noen nye klistremerker før den er klar til løp. Fredag kveld kjøres det trening, før det kjøres fire innledende omganger samt finaler på lørdag.

I tillegg vil det være i overkant av 50 personer som heier på Jonas fra tilskuerplass. Sponsorgjengen drar for å støtte Dalseth Jacobsen på vei mot et mulig NM-gull.

Så er du i området, ta turen til NM Rallycross på Momarken bilbane på Mysen lørdag 10. september og vær med i supporterteamet :-).

NM Rallycross Supernasjonal klasse 4 før finaleløpet:

Fører: Klubb: Bilmerke: Poeng:
Hans-Jøran Østreng NMK Trøgstad            BMW 106
Henrik Paulsen NAF MS Gjøvik Citroën 105
Jonas Dalseth Jacobsen NMK Hålogaland BMW 101
Ola Frøshaug  NMK Trøgstad            Volvo 90
Kim Åvar Meland NMK Konsmo BMW 83
Herbjørn C. Haug NAF MS Vålerbanen Ford 76

Terminliste 2016
Følg oss på Facebook

 

Tilbake til nyheter

 


Gå til toppen

 
 

 

 

 

 

 

20©10 - 20©14 Jacobsen Motorsport

Serverdrift/vedlikehold - Nettsidedrift/vedlikehold: WebTeamet.no Svein Tore Kristensen  -  Tilbakemelding: webmaster@jacobsenmotorsport.com