START   |   TEAM   |   SPONSORER   |   RESULTATER   |   MEDIA   |   TERMINLISTE   |   LINKER   |   ARKIV   |   KONTAKT   |   FACEBOOK

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  JACOBSEN MOTORSPORT
NORRLANDSVECKAN
 
 

Del på Facebook    Lik på Facebook

 
     
 

Tilbake til nyheter

14. juli 2014

Satset hardt i svensk fartsfest

 

Norrlandsveckan 2014
Deltävling 1, Piteå 13. juli

Les fra Deltävling 2 Les fra Finalen

Satset hardt i svensk fartsfest

Jonas Dalseth Jacobsen og resten av Jacobsen Motorsport er på plass i Sverige
for å delta i
Norrlandsveckan 2014 hvor det arrangeres tre rallycrossløp på en uke.

Det første løpet gikk av stabelen søndag 13. juli, og Jonas og BMW-en hadde ambisjoner om å gjøre det godt i nabolandet.

I Sverige er det et litt annerledes reglement enn i Norge, noe som gjør at Jonas må kjøre mot biler som har opp til 2,4 liters motorvolum. Til sammenligning har Jonas kun 2-liters motor, og dermed har konkurrentene mer effekt.

Første heat hadde Jonas sikret seg innerste startspor etter treningen, men kom ut som nummer tre. Han lå med biler foran seg hele heatet, men etter å ha kjørt klokt havnet han til slutt som nummer to, etter å ha kjørt forbi en bil omtrent på målstreken. Totalt i omgangen hadde Jonas en 11. tid.

I andre omgang måtte Jonas nok en gang krige seg frem, og fikk dermed ikke kjøre sitt eget løp. Han kom denne gangen i mål som nummer tre, og hadde 10. beste tid sammenlagt i klassen.

Men i tredje omgang var det tydelig at Jonas hadde fått opp farten. Til tross for at han kom sist ut av start, kjørte Jonas både fort og smart. Han kjørte alternativsporet på første runde, og kjørte seg deretter oppover i feltet. Til slutt kom han i mål som nummer to, og hadde 3. beste tid i klassen i tredje omgang.

Dermed sikret Jonas seg tredjespor i den ene av to semifinaler. De tre beste av de seks startende i semifinalen kvalifiserer seg for finalekjøring.

Jonas kom ut av start som nummer fire, og kjørte i alternativsporet på første runden. Deretter kjørte han seg raskt opp i ryggen på bilen foran, men til tross for at Jonas kjørte fortere enn bilen foran, tok det litt tid før han kom forbi.

De tre siste rundene fightet Jonas med bilen som hadde tredjeplassen, svenske Niklas Mörtsell i en Volvo S40. På siste runde prøvde Jonas seg på utsiden av svensken over et hopp og inn i en sving. Det var nærme, men det endte med at Jonas og BMW-en ble stående i sandfella. Dermed ble det ingen finalekjøring i Piteå, men det var nært.
Publikum visste imidlertid å sette pris på Jonas sin offensive kjøring med mye jubel da han kjørte forbi tribunen etter å ha blitt trukket ut av sandfella.

Sammenlagt i Norrlandsveckan er Jonas nummer 10 av 38 startende i klassen.

Nå gjelder det for teamet å gå over bilen og sjekke at alt er slik som det skal være, før neste løp går av stabelen i Kalix på torsdag.

 

Følg oss på Facebook

Terminliste 2014

 

Resultatliste

 

 

Tilbake til nyheter

 

 


Gå til toppen