START   |   TEAM   |   SPONSORER   |   RESULTATER   |   MEDIA   |   TERMINLISTE   |   LINKER   |   ARKIV   |   KONTAKT   |   FACEBOOK

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  JACOBSEN MOTORSPORT
SER FREMOVER ETTER FØRSTE NM-RUNDE
 
 

Del på Facebook    Lik på Facebook

 
     
 

Tilbake til nyheter

6. mai 2014

Ser fremover etter første NM-runde

 

 

Første NM-runde kjørt

I helgen var Jonas Dalseth Jacobsen tilstede på Grenland motorstadion for å delta i årets første NM-runde i rallycross supernasjonal klasse 2 i sin røde BMW M3. Allerede onsdag startet Jacobsen Motorsport ferden fra Harstad.

Før årets sesong har Jonas og teamet plukket rallycrossbilen helt ned i småbiter, og restaurert hele bilen. Ny girkasse har også blitt kjøpt og installert, slik at kreftene i motoren kan bli bedre utnyttet. Og etter en test på Evenes motorstadion, hadde Jonas en god følelse før sesongstart.

Og den gode følelsen skulle vise seg å stemme. På trening var Jonas en av de aller raskeste, og det fulgte han også opp i den første innledende omgangen. Jonas vant sitt heat, og var samtidig den raskeste av samtlige i sin klasse. Stort bedre kunne ikke sesongstarten vært for Dalseth Jacobsen og teamet.

Etter alle de fire innledende rundene, der en strykes, sto Jonas med en bestetid og to tredje beste tider som tellende, og var dermed sikret andrevalg i A-finalen. Smilet var på plass, og Jonas hadde greid målet om å være med å kjempe helt i toppen.

I A-finalen skulle det derimot ikke gå Jonas sin vei. Han kom ut som nummer tre, men ble påkjørt i første sving. Da hadde han allerede klatret opp til en andreplass, og hadde gode muligheter til å være med å kjempe om seieren. Men en bøyd bærebru og en knust felg, og dermed punktert bakhjul, gjorde at Jonas måtte bryte finalen. Dermed ble det femteplass på Harstad-væringen.

- Det var surt å måtte bryte A-finalen. Jeg følte jeg hadde god flyt, og at jeg virkelig hadde mulighet til å være med å kjempe om seieren her på Grenland, sier Jonas.

Til tross for at han ble nummer fem i finalen, er han helt oppe på tredjeplass i NM-sammendraget. Dette på grunn av at det deles ut flere poeng enn tidligere, blant annet etter stillingen etter de ordinære rundene.

Nå ser Jonas og teamet frem mot neste NM-runde som går av stabelen i Konsmo på sørlandet siste helga i mai.

- Nå gjelder det bare å se fremover, og gjøre et godt resultat i neste runde. Vi har denne runden vist at vi har farta inne, så jeg gleder meg til Konsmo, sier Jonas, som aldri har kjørt der før. 

Poengstilling i NM etter første NM-runde i supernasjonal klasse 2:
1. Rudi Andres Rossland, Mazda,   43
2. Stein Svardal, Mazda                 41
3. Jonas Dalseth Jacobsen, BMW    37
4. Johannes Holten Leifsen, Ford   37
5. Ståle Hagadokken, Ford            35

Følg oss på Facebook

 

Terminliste 2014

 

Resultatliste

 

 

Tilbake til nyheter

 


Gå til toppen