START   |   TEAM   |   SPONSORER   |   RESULTATER   |   MEDIA   |   TERMINLISTE   |   LINKER   |   ARKIV   |   KONTAKT   |   FACEBOOK

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  FORNØYD MED DEBUTEN  
 

Del på Facebook    Lik på Facebook

 
  Tilbake til nyheter  
 

 

28. april 2013

 Fornøyd med debuten


I helga gikk den første NM-runden i rallycross av stabelen på Gardermoen Motorpark. Jonas debuterte i rallycross klasse 2 med sin BMW E30 M3. Allerede på treningen fredag viste 20-åringen gode takter, og kjørte inn til 6. beste tid, til tross for at han omtrent ikke har kjørt bilen tidligere.


- Dette er en fin bane å starte på, og så er det godt feste i den.
Bilen er veldig lettkjørt, så dette var veldig morsomt, sier Jonas.

 

Les også: "På vei til første NM-runde"

Les artikkel i Harstad Tidende 27/4
Se video: Injection fra Runde 1

Følg Jonas på Facebook


Jonas har tidligere kjørt på Gardermoen med en Citroen Saxo i klasse 1, og kjente dermed litt til hvordan banen var. Det var nok en grunn til at han kunne kjøre så gode tider nesten uten å ha kjørt bilen før.
Lørdag var det start klokken 08.00 på morgenen med tidskvalifisering. Jonas kjørte det siste heatet i tidskvalifiseringen, og blant de nordnorske publikummerne var det stor jubel da han kjørte inn til nest beste tid. Kun slått med noen få hundredeler av fjorårsmester Lars Øyvind Enerberg.


- Dette var veldig kult, det viser at vi har bra tempo, og at vi henger med fra starten av, smiler Jonas.
De tre innledende rundene sto for tur, og i den første sikret Jonas seg heatseier, og fjerde beste tid.
Men så gikk det nedover, for i andre omgang måtte Jonas bryte med tekniske feil.
- Det hadde vært fint med en god tid, jeg vil jo gjerne stå med to tider etter to omganger.

Så dette var kjipt, men det er sånn det er.

 

Inboard Cam fra Gardermoen:

 

 

Dermed var Jonas avhengig av en god tid i siste omgang for å sikre seg en finaleplass. Han kom i et heat hvor han kjørte vesentlig fortere enn konkurrentene, men ble liggende i trafikk, og kom seg ikke forbi før på siste runde. Han sikret seg dermed en ny heatseier, og 11. beste tid i 3. omgang.
Totalt var Jonas da nummer 9 av 26 påmeldte etter de innledende omgangene, og sikret seg med det første startspor i C-finalen. De to heatene han fullførte vant han, noe som tydelig viser at han har farta for å henge med de aller beste i klassen.


I den dramatiske C-finalen ble Jonas hengende litt etter ut av start, og fikk en kraftig sleng ut av første sving. Dermed lå han sist i finalen.
Men Jonas viste stor stayer-evne. Han kjørte i alternativsporet på første runden, og begynte dermed opphentingen. Og etter hvert som de andre konkurrentene kjørte inn i alternativsporet, kjørte Jonas forbi. Etter tre runder var Jonas oppe og kjempet om en av de to første plassene, som sikrer avansement til B-finalen. Det ble mye fighting, og tre biler kjørte omtrent likt over målstreken. Dessverre for Jonas kom han inn som nummer tre, dermed endte han på 11. plass etter endt løp.


- Jeg har farta inne, men må øve litt på startene så de sitter. Jeg er fornøyd, til tross for det som skjedde i C-finalen, smiler 20-åringen.
Neste NM-runde går av stabelen i Vikedal 25.-26. mai.

 

Les også: "På vei til første NM-runde"

Se også: Terminliste 2013

Les artikkel i Harstad Tidende 27/4
Se video: Injection fra Runde 1

Følg Jonas på Facebook

 

Tekst av: Jacobsen Motorsport

 

 

 

 

 

 

 

Tilbake til nyheter

 


Gå til toppen

 
 

 

 

 

 

 

20©10 - 20©14 Jacobsen Motorsport

Serverdrift/vedlikehold - Nettsidedrift/vedlikehold: WebTeamet.no Svein Tore Kristensen  -  Tilbakemelding: webmaster@jacobsenmotorsport.com